Rozsviťte svou kuchyň!

Nejvíce práce provedeme v naší kuchyni u kuchyňské linky. Měla by bát praktická a vybavena vším potřebným, ale také hezká. Musíme se zde cítit dobře. Pokud naši starou linku ještě nechceme vyměnit, ale potřebuje trochu vylepšit a omladit, jistě neuděláme chybu, když jí pořídíme moderní led osvětlení https://www.lightpark.cz/svetelne-zdroje-led/. To ji totiž dokáže krásně rozsvítit! Když k tomu přidáme ještě pár vylepšení, bude dobře sloužit dál a nebude se nám od ní chtít vůbec odcházet!
malá kuchyňská linka světlé barvy
· lepší světlo
Na práci v kuchyni je potřeba si dobře posvítit. Při vaření pracujeme často s ostrými nástroji! I do starší kuchyňské linky je vhodné instalovat moderní, úsporné a hezké led osvětlení. Dá se to provést většinou docela jednoduše a efekt je velký. Nabízí nám mnoho způsobů, jak linku rozsvítit. Použít můžeme například světla bodová, osvětlení v panelech, v lištách nebo světelných páscích.

· lepší barvy
Pokud to s vylepšením myslíme vážně, je potřeba dát lince také „nový kabátek“. S tím pomůžou kvalitní barvy nebo tapety. Hodně pracovní prostor dokáže proměnit a „zvednou“ také nějaká pěkná fototapeta v místě nad pracovní deskou. Hlavně nesmíme zapomínat, že se v kuchyni se pracuje s potravinami a vodou. Je proto potřeba vybírat omyvatelné a odolné materiály! Linku pomůžou hezky oživit také nové úchyty na dvířka a šuplíky.
šedo červená kuchyňská linka s bodovým osvětlením
· lepší vybavení
Další možností, jak starší linku „omladit“, je instalace nové pracovní desky, dřezu či baterie. Nebo všech těchto prvků. Pokud jsme trochu šikovní, zvládneme to i bez pomoci profesionála. Velice důležité je přesné měření! Některé materiály pracovních desek již nesnesou po špatném uříznutí žádné dodatečné úpravy. Třeba sklo, keramika nebo kámen. U dřezu věnujeme pozornost výběru správné velikosti. Pokud plánujeme menší dřez, než byl ten původní, je potřeba počítat také s výměnou pracovní desky. Dbáme též na to, aby vybraný dřez nebyl širší než dvířka pod ním. Dřezových baterií máme v dnešní době v obchodech také velký výběr. Do větší výměny vnitřního úložného systému se dle odborníků nemáme raději pouštět, konstrukce staré linky by nový model nemusela unést!